Burjassot participarà en la iniciativa global Climathon, la trobada mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic que se celebra en més de 200 ciutats de tot el món el pròxim dia 27 d’octubre. El Climathon està organitzat per la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic, Climate-KIC, i promocionat a aquest municipi per la Universitat de València, concretament pel Campus de Burjassot.

L’ objectiu de la trobada, que té una durada de 24 hores (de les 11 hores del divendres a les 11 hores del dissabte) és buscar idees pràctiques, innovadores i emprenedores per a lluitar contra el canvi climàtic. Cadascuna de les ciutats participants se centra en un tema, un desafiament climàtic local, que en el cas de Burjassot, serà la cerca d’estratègies per a gestionar correctament tots els recursos hídrics.

L’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot s’ha implicat en l’esdeveniment i la regidora de Medi Ambient Lluna Àrias serà una de les ponents de la jornada inaugural. Per a la regidora, «accions com aquesta són fonamentals quan diem allò de que cal actuar localment per a repercutir globalment en la millora del nostre entorn i del nostre planeta». Per a Lluna Àrias, «la ciutadania de Burjassot ha demostrat estar compromesa dia a dia amb la lluita contra el canvi climàtic i l’Ajuntament vol acompanyar-la en eixe camí. Ho veiem clarament quan valorem la seua resposta a les iniciatives que proposem des de la regidoria. L’última ha sigut la posada en marxa d’un grup de treball al municipi sobre canvi climàtic, sostenibilitat i medi ambient que comença a treballar aquesta mateixa setmana».

La participació enel Climathon està oberta a estudiants, empreses, emprenedores i emprenedors i professionals i qualsevol persona interessada. A més, a cada ciutat comptarà amb la participació de persones dinamitzadores, coaches i un jurat, que serà l’encarregat de triar les millors idees aportades, que tindran premi. La inscripció es pot formalitzar a través de l’adreça //id.climate-kic.org/register, fent click en “Burjassot”, o enviant un mail a [email protected].

A la web de Climathon es pot trobar tota la informació, i es pot seguir tota l’actualitat de l’esdeveniment a través de Twitter (@ClimathonBRJST) i Facebook (@ClimathonBurjassot).