La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix Lluna Àrias, serà la primera de la comarca en coordinar les seues actuacions amb les coordinadores i els coordinadors d’Igualtat dels centres escolars del municipi. El Servei d’Atenció Integral a les Dones de Burjassot, Espai Dona, ha convocat  conjuntament amb la regidoria d’Eduació que dirigeix Laura Espinosa, una reunió per a conformar el que serà l’Assemblea de Coordinadores i Coordinadores d’Igualtat.

L’objectiu és plantejar accions conjuntes amb la finalitat de facilitar el treball en matèria d’igualtat que aquests porten a terme als centres escolars per a desenvolupar accions efectives per als i les joves i per a les famílies.

Segons explica la regidora Lluna Àrias, «aquesta figura de la Coordinadora o Coordinador d’Igualtat i Convivència és una novetat introduïda aquest curs 2016-2017 per la Conselleria d’Educació, i està integrada dins de la Comissió de Coordinació Pedagògica del centre. Compta amb dues hores de dedicació setmanal per a sensibilitzar l’alumnat respecte la desigualtat de gènere i la discriminació, treballar per a l’eliminació dels estereotips i prejudicis de gènere, impulsar models de convivència basats en la diversitat i el respecte a la igualtat de drets i oportunitats i guiar les i els joves per a garantir l’elecció de les seues opcions acadèmiques lliure de condicionaments de gènere.»

El treball d’aquests coordinadores i coordinadors està reforçat per un conjunt d’actuacions específiques que s’articulen al voltant del Pla d’Atenció a la Diversitat i Inclusió Educativa (PADIE). A Burjassot, a més, després d’aquesta primera presa de contacte, comptarà amb el suport d’Espai Dona.