El poble de Burjassot formarà part de la Xarxa de Municipis per a la posada en valor de la Memòria Històrica, gràcies a la moció que Compromís per Burjassot ha aconseguit tirar endavant al ple ordinari del mes de febrer, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot, i l’abstenció del PP.

Així, el nostre poble ha d’assumir el repte d’ajudar a recuperar la història, donada la 06importància estratègica que va tenir en el conflicte bèl·lic dels anys 30 el poble de Burjassot. Maria Viu va defensar el text.

No ha eixit endavant la moció presentada per Esquerra Unida per a encetar un servei
d’assessorament per les clausules sol, en ser un servei que ja s’ofereix de manera gratuïta en altres instàncies públiques accessibles als veïns i veïnes de Burjassot. Així ho explica la regidora Lluna Àrias.

També la regidora Lluna Àrias ha explicat l’abstenció en la moció presentada per Totes amb Burjassot per a l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables, que ha eixit endavant. En el text s’arreplega l’acord per a realitzar una auditoria energètica dels edificis de titularitat de l’Ajuntament, qüestió que ja estaria compromesa amb l’aplicació del Pacte de les Alcaldies.

A més a més, s’han aprovat de manera unànime diverses mocions per a revisar i corregir la ubicació i col·locació dels senyals de trànsit a Burjassot; una altra perquè a l’Ajuntament, en base al Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, els expedients siguen rubricats i les seues fulles foliadas pel personal funcionari encarregat de la seua tramitació i finalment, una més perquè l’Ajuntament signe un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana i el mateix Ajuntament de Burjassot.