Viure el Nadal, també en valencià. Eixe és l’objectiu de l’última campanya de l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, de Burjassot. L’entitat que dirigeix la regidora Maria Viu ha fet arribar a totes les escoles de la localitat més de 2.600 cartes, una per a cadascun dels xiquets i xiquetes de primària, perquè escriguen la seua carta als Reis d’Orient en valencià.

Les cartes estaran també disponibles per als veïns i veïnes de Burjassot a l’Ajuntament i les biblioteques del poble, perquè les puguen fer arribar a xiquets i xiquetes.

La il·lustració de la portada, obra d’Eva Carot, mostra els Reis d’Orient fent una parada en el camí i cuinant uns llegums a l’olla, per a recordar que l’any 2016 ha estat declarat Any Internacional dels Llegums per l’Assemblea general de les Nacions Unides, amb la voluntat de promoure la producció i consum de llegums i l’alimentació saludable.

Per a la regidora Maria Viu, «la idea no és només que els xiquets i xiquetes escriguen les cartes en valencià, sinó també que prenguen consciència que el valencià és la seua llengua, i que la poden fer servir en qualsevol circumstància de la vida, i quan s’adrecen a qualsevol persona… fins i tot quan s’adrecen als Reis d’Orient, que són mags, i s’adapten!».

Així mateix, l’oficina ha repartit als centres uns CDs amb part del cançoner de Nadal valencià interpretat per artistes com ara Arthur Caravan, Sva-ters, Feliu Ventura, El Diluvi o Pau Alabajos, entre d’altres. Tots dos materials han estat produïts per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Ací teniu més informació, a més de la carta per a descarregar en diversos formats. I ací el llistat de cançons a Spotify.