L’Ajuntament de Burjassot, a través del Servei d’Atenció Integral a les Dones, Espai Dona, que dirigeix la regidora Lluna Àrias, realitzarà, com cada any, diverses activitats de sensibilització en el marc de la celebració, el 25 de novembre, del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

En primer lloc, tal com es fa des de fa ja set anys, el diumenge 27 de novembre tindrà lloc la VII Volta a Peu contra la Violència de Gènere i les Drogodependències ‘De Qui Depén? Depén De Tu!’. Es tracta d’una prova no competitiva i de caràcter familiar, tal com ha recordat la regidora Lluna Àrias «no importa la teua edat ni el teu estat físic; si camines, corres, vens en patins; si véns a soles o en família, acompanyat de la teua mascota o amb el teu fill al braç. L’important és que vingues per mostrar el teu rebuig a la violència de gènere i les drogodependències». A més, hi ha obsequi per a les primeres 750 persones que acudisquen a recollir el el dorsal, classe i mostra d’estiraments guiats previs a la cursa i avituallament i servei de fisioteràpia davant possibles complicacions. Les inscripcions es poden fer, fins el 17 de novembre, a través de www.megustacorrer.com.

Sota el mateix títol s’impartiran, durant el mes de novembre, una sèrie de tallers de prevenció de la violència masclista entre l’alumnat de 4rt de l’ESO dels diferents centres educatius del municipi, guiats per personal tècnic d’Espai Dona i de la Unitat de prevenció de conductes addictives de l’Ajuntament de Burjassot.

D’una altra banda, el dia 24 de novembre, el Centre Cultural Tívoli acollirà a les 19h, l’obra de teatre “Casandra”, de l’Associació Teatral Paraules i Dones, dirigida per Amparo Pastor.

Manifestació a València

Finalment, i com és també habitual, Espai Dona ha habilitat un autobús gratuït perquè els veïns i veïnes de Burjassot puguen assistir a la manifestació convocada a València el mateix 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Cal reservar la plaça al autobús telefonant al 963906718, acudint a Espai Dona (C/ Colón, 40-1 de Burjassot) o enviant un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot i informar si hi han menors que necessiten cadira adaptada.