La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha anunciat la posada en marxa de forma imminent de la licitació de les obres per a finalitzar el soterrament de les vies del metro al seu pas per Burjassot, una de les més antigues reivindicacions del nostre poble.

Tal com es desprén de la nota de premsa enviada als mitjans per part de Conselleria, als Pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici es consignarà «la partida necessària per a executar estes obres que afectaran l’equipament i la superestructura del túnel de la Línia 1». Segons estes informacions, els tècnics del departament ja han redactat l’avantprojecte i s’estan preparant els plecs de clàusules administratives per a la licitació de les obres pel procediment de concurs de projecte i obra.

L’Ajuntament de Burjassot va aprovar el passat mes de març, una moció impulsada per Compromís i signada per PSOE, Esquerra Unida i Partit Popular, per a la millora de la seguretat i la qualitat dels passos a nivell al terme de Burjassot, en la qual es proposaven una sèrie de mesures immediates i concretes per a executar mentre arribara la solució definitiva, el soterrament. El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Mobilitat, Emili Altur, va remetre la moció al gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, junt amb una carta on se l’informava també de l’antiga reivindicació, compromesa des de 2007, del soterrament.

Així mateix, Emili Altur va abordar este assumpte amb el Secretari Autonòmic Josep-Vicent Boira, durant la reunió mantinguda el passat abril per a abordar possibles solucions als nivells de soroll a la CV-35 al seu pas per Burjassot.

Cal recordar que l’anterior Gobern de la Generalitat va deixar estes obres per acabar i actualment sols està executada l’obra del túnel, però sense l’electrificació, la senyalització, els equipaments ni les instal·lacions.