el proper ple ordinari de l’Ajuntament de Burjassot, debatrà i aprovarà si s’escau, dues mocions d’alcaldia, presentades per Jordi Sebastià, per a posar en valor els noms tradicionals d’alguns carrers del poble i alhora, després del tancament de la ràdio televisió pública dels valencians i les valencianes, designar oficialment amb el nom de “Rotonda de Canal 9”, la rotonda d’accés al centre de producció de RTVV.

Segons ha declarat Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot, “els carrers del poble de han canviat de denominació durant diferents períodes històrics. En moltes ocasions, perquè les persones a les quals es retia homenatge, amb el nom d’un carrer, eren persones que no tenien cap altre mèrit que estar adscrites a un determinat règim. Malgrat això, i a banda de les denominacions oficials, molts llocs del nostre poble han tingut també denominacions populars basades en els oficis que s’hi practicaven; llocs emblemàtics que hi havia o altres motius, i també denominacions que feien referència a situacions ja desaparegudes. Aquestes denominacions, en algunes ocasions, encara continuen vives i fan referència a èpoques passades i han estat recopilades per l’estudiós del nostre poble Santiago López. A fi de recuperar aquella memòria i contribuir així a mantenir viva una part de la nostra història, propossaré al Ple de l’Ajuntament que col·loque a alguns carrers de Burjassot escoliits, plaques on es farà constar, a més del nom oficial, el nom antic o popular que van tindre aquestes vies públiques.”

Pel que fa a l’homenatge a la recentment clausurada RTVV, l’alcalde de Burjassot ha afirmat que, “la rotonda que es troba al final de l’avinguda Primer de Maig de la nostra població, a la confluència amb l’avinguda Vicent Andrés Estellés, és coneguda, popularment, com a «Rotonda de Canal 9», perquè en la rodalia es troba l’edifici que va allotjar les instal·lacions de la que fou la televisió del tots els valencians i valencianes i que tenia com a marca d’emissió «Canal 9». Una televisió que es va alçar amb l’esforç d’una gran quantitat de professionals i un pressupost públic suportat pels valencians i les valencianes. Una televisió que era nostra i que, des de Burjassot, va posar en comunicació audiovisual totes les terres valencianes com mai abans s’havia fet. Designar, oficialment, la rotonda de confluència entre les avingudes Primer de Maig i Vicent Andrés Estellés «Rotonda de Canal 9», en homenatge permanent a la televisió del poble valencià”.