Hui dilluns s’ha celebrat un ple extraordinari a l’Ajuntament de Burjassot per a debatre una moció d’Alcaldia que condemnava els fets violents que van ocórrer als actes de celebració del 9 d’octubre a Burjassot.

Tal com diu la moció, en aquesta celebració, grups organitzats es van comportar de manera violenta, insultaren i increparen a membres de la corporació municipal i a alguns dels grups que participaren en l’homenatge, sense que els importara la presència de menors.

Escasos minuts abans de realitzar-se el ple, el PP de Burjassot ha entregat en mà als diferents portaveus municipals una esmena de sustitució a la totalitat, que no ha estat aprovada, en la que es pretenia prohibir la presència d’altres banderes, a banda de la senyera, en els propers actes del 9 d’octubre, en ares, segons la moció del PP, d’estalviar innecesàries provocacions i confrontacions.

Emili Altur, portaveu municipal de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, s’ha mostrat sorprés per la negativa del PP de condemnar aquestos actes violents i ha acusat la portaveu del PP d’emprar circumloquis per a no fer-ho, arrentglerant-se per tant amb qui encoratja aquests fets. “El no vore el que va passar eixe dia”, ha afegit Altur, “és intentar traure-li rèdit polític a un grupuscle de violents que fan servir la nostra senyera no com un element d’unitat si no com una ferramenta d’agressió”.

Altur ha puntualitzat que “estem orgullosos de la festa, que institueix Compromís quan assumeix l’Alcaldia. Portem tres passejades cíviques i només a esta ha hagut improperis i insults, fins i tot quan grups democràticament escollits com Compromís vol fer la seua ofrena”.

El portaveu de Compromís ha lamentat que un grupuscle d’antidemòcrates calfen l’ambient des de les xarxes socials i el més trist és que regidors del PP intenten apagar el foc llançant més gasolina i ha volgut recordar que regidors i ex-regidors d’aquesta mateixa legislatura, participen activament a la pàgina de Facebook “No volem un alcalde catalaniste al nostre poble”, amb comentaris com: “El alcalde accidental” miente al decir que estaba el GAV y España 2000. Le ha dolido lo de hoy, cosa que me alegro. El Sr. García del Psoe estará contento con el provocador que nos ha impuesto de alcalde. Gracias Rafael, eres un crack, publicada pel regidor Maximiano Fernandez Jimenez a eixe web o el del fins fa uns mesos regidor, també del PP, José Maria Caballero: Valientes “HP”, se suele decir que traición se paga con la (mu..te), ya va siendo hora de que los valencianos echemos a esta gentuza de nuestro pueblo aunque sea a ostias.”

Amb el seu vot en contra i tergiversant la realitat, el PP de Burjassot, no es beneficia ni a si mateix, tan sols beneficia als grupuscles violents que van protagonitzar els incidents a l’acte del 9 d’octubre. I li ha volgut recordar a la seua portaveu que la comitiva de Compromís començava amb el logotip de Compromís fet en flors i que portaven els seus fills, menors d’edat.

El mateix alcalde, Jordi Sebastià, ha recordat els membres del PP que el seu partit va convocar amb grupuscles d’ultradreta, com el GAV i España 2000 una concentració, amb el lema “No volem un alcalde catalaniste al nostre poble” el passat 28 de maig, a la plaça de l’Ajuntament mentre se celebrava un ple municipal.